amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Realtek HD Audio (ALC861) Volume control (Amilo PI 1505)

All problems with windows and windows drivers.

Realtek HD Audio (ALC861) Volume control (Amilo PI 1505)

Postby Bombaci » Sun Oct 29, 2006 1:44 am

Hello i have installed Windows XP Pro on the laptop (It was a horror)
but i installed it finally (If someone wants a tutorial i will make it for him and post it ask if you want that)

But let's go to the problem:

I have installed the sound driver Realtek HD Audio Driver r1.47, the sound is working but:

1. I can't control it with the keyboard
2. The overall sound does not work
3. I have to change it with the Wave slide setting in order to lower the sound.

Here is what i tried:

I uninstalled the driver and tried the driver on the Siemens site.
Result:
The same problem


I have tried to reset the laptop a couple of times
Result:
Still no work.


Problem solved

When you want to install the driver first install a update from Microsoft If you allready installed your driver uninstall it and restart your laptop after he has been restarted you install the hot-fix

Hot-Fix URL:
http://download.fujitsu-siemens.com/Dow ... CBCFDCD88F

After that install the newest Realtek driver again and the problem is solved.

Driver URL:
http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false
Last edited by aspettl on Sun Oct 29, 2006 1:44 am, edited 1 time in total.
Reason: Borkar (Wed Nov 01, 2006 2:37 am): Moved.
Bombaci
 
Posts: 1
Joined: Sun Oct 29, 2006 1:29 am

Postby Borkar » Wed Nov 01, 2006 1:48 am

The notebook got a Realtek HD Audio Chip based on the HD bus of the Intel Southbridge.
In order to install the Realtek Audio Codec driver, you must install the HD bus driver first. Otherwise Windows cannot detect the HD Audio Codec.
The driver for the audio bus on the south bridge is provided by Microsoft and it is contained in the KB888111.

After installing the KB888111 containing the HD bus driver, you can install Realtek HD audio codec driver and modem driver.

KB888111 is included in the Realtek HD audio codec package and should be installed automatically if necessary. However, sometimes it doesn't work so that you have to install it manually. You must make sure that you install the right version of the KB888111. In detail: you must install the right language version and also KB888111_for_SP2 if Servicepack 2 installed (which is strongly recommended).

KB888111 is not included in a "normal" Windows Setup CD and must be installed additionally.
It is also not included in Update-Packs etc.

I hope that helps understanding the technique.


Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany

Postby szleventee » Sat Dec 23, 2006 12:47 pm

Hi,
I have an amilo pro v3505. I had the same problems, and i installed the microsoft update. After that I was able to install the sound driver, but after the installation, nothing happens. I restart the system, and the sound driver appears in the installed applications list, but I can't hear anything and windows media player and winamp, both give me an error when I'm tryying to play a file. Do you have any idea, what the problem could be?
szleventee
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 23, 2006 12:41 pm

Postby Borkar » Sat Dec 23, 2006 12:52 pm

please attach a screenshot of the device manager.

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany

Postby szleventee » Sat Dec 23, 2006 8:29 pm

Yes, that was the problem. In the device manager I had a PCI device with a yellow exclamation sign. I removed the device and reinstalled it, and now it's everything ok. When i uninstalled the pci device i hat to reinstall the windows update, and after that the sound card. It's working now.
Thanks for your replay anyway!
szleventee
 
Posts: 2
Joined: Sat Dec 23, 2006 12:41 pm

Tried all above but still no audio

Postby digiteq » Sun Jan 28, 2007 1:18 pm

Hello,

I installed xp pro sp2 on my 1505. But I get no audio.
When I install KB888111, the "pci device" goes away from my "device manager".
If I try to install the audio driver afterwards I get no errors but still no audio card in media player.
I already installed xppro twice from scratch.

Any suggestions?
digiteq
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 28, 2007 1:00 pm

Amilo xi2428

Postby sadiq111 » Mon Mar 17, 2008 9:24 am

Dear All

I have recently purchased Amilo xi2428. I inserted some religious video DVDs from market After some time when I checked I was not able to hear sound when I run some songs in my Hard disk. I tried to download drivers from realtek site for windows vista but unable to download. Please let me know solution to this problem. I also tried to download audio codecs driver from fujitsusiemens site but unable to download.

Please help me in this regard to fix sound in my laptop
sadiq111
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 12:58 pm

Postby Borkar » Mon Mar 17, 2008 9:48 am

if you are using Vista, just reinstall the drivers that you can find on FSC's website. The servers are working again.

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Reg Amilo xi2428

Postby sadiq111 » Tue Mar 18, 2008 8:02 am

Dear Borkar,

Thanks for your help Borkar. I was able to listen audio after installing the drivers from the site FSC which started working suddenly.I have 1 more problem Mic is not working.

Regards,
Yousuf
sadiq111
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 12:58 pm

Postby Borkar » Tue Mar 18, 2008 8:42 am

What is it saying in "Control Panel - Sound - Recording"? Is there a microphone selected?

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Reg mic & webcam

Postby sadiq111 » Mon Apr 14, 2008 6:11 pm

Dears

My recording properties are automatically becoming mute even after changing so iam not able to talk in mic.


Webcam is also not working it says no capture hardware found

Please advice

Regards,
sadiq111
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 16, 2008 12:58 pm


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest