amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Amilo 1437G sudden shutdown

All kinds of problems or malfunctions without known reason. Also general problems with the notebook as a whole.

Amilo 1437G sudden shutdown

Postby LexKR » Tue May 23, 2006 9:07 am

Hi everybody. I use my Amilo half year. Sometimes it sudden shutdown independent of CPU temperature and load. It happens continously during last month. Nothing is wrote in the system log. Before this trouble Amilo worked well.
Have anybody same problem? Advise please.
LexKR
 
Posts: 6
Joined: Mon May 22, 2006 3:17 pm
Location: Russia

Postby Borkar » Tue May 23, 2006 9:18 am

Clean the notebook as mentioned in the Hardware FAQs
topic,11,-Hardware-F-A-Q.html
It is probably just a problem with dust.

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • Dell Latitude CP M233XT
  • M3438G - BIOS 1.11C

Postby LexKR » Tue May 23, 2006 9:41 am

Thank you Borkar!

I'll try cleaning today.

But it's really strange that shuuting down does not depend on CPU temp or load. My Amilo can shutdown at 50C or at CPU usage of 3% at 800MHz.
LexKR
 
Posts: 6
Joined: Mon May 22, 2006 3:17 pm
Location: Russia

Postby LexKR » Thu Jun 22, 2006 10:49 am

Borkar wrote:Clean the notebook as mentioned in the Hardware FAQs


well, finally I`ve disassembled to clean my laptop. There was not so much dust as I expected. Also I get new thermal paste on CPU, GPU and video RAM.

Unfortunately sudden shutdowns are still present now. However after cleaning CPU temperature decreased for 4-5'C.

I think the reason is overheating of videocard. Couse system shutdowns 100% if 3D game is running.

By the way, the thermal tube over GPU is black - is it normal? Other parts of system are of copper color.

Can anybody adwice?
LexKR
 
Posts: 6
Joined: Mon May 22, 2006 3:17 pm
Location: Russia

Postby Borkar » Sun Jun 25, 2006 2:56 pm

I think you must call the FSC support unless you can't clean the GPU (dust on the GPU?). The black color is normal but it seems that you have some other heat problems that cannot be fixed without losing warranty.

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany

Postby LexKR » Mon Jun 26, 2006 5:26 am

Thanx, borkar!

Not any dust on GPU. Will try luck on service :?
LexKR
 
Posts: 6
Joined: Mon May 22, 2006 3:17 pm
Location: Russia

same problem

Postby rubenue » Mon Jul 02, 2007 1:30 am

Hi LexKR!

I`ve got exactly the same problem with my Amilo 1437g. Did you finally solve this problem?? If so how?

I send my laptop twice to the FS support and the second time they changed the cpu, but still the same problem...
rubenue
 
Posts: 1
Joined: Mon Jul 02, 2007 1:25 am


Return to General problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron