amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

problem with 1667g

Everything around CPU, RAM or cooling of notebook components.

problem with 1667g

Postby tha_boss » Thu Jun 08, 2006 11:03 am

hello i have a problem with my amilo 1667g

when i left click on "this computer" it says its only running 800 mhz

but when i use mobilemeter it says 2.0ghz

i want it to always run 2.0ghz , i have turned all the powersaving options to "always on"

please help i have tried everything , formatted , new bios 1.05c but still when i left click on "this computer its running 800 mhz
Last edited by aspettl on Thu Jun 08, 2006 11:03 am, edited 1 time in total.
Reason: Borkar (Thu Jun 08, 2006 12:19 pm): Moved.
tha_boss
 
Posts: 1
Joined: Thu Jun 08, 2006 10:27 am

Postby Borkar » Thu Jun 08, 2006 11:19 am

Hi tha_boss,
thank you for posting to our English section of the amilo-forum.

The Windows display of the "current" CPU frequency is more a gimmick than a useful tool. That means that it is very often wrong, especially with AMD CPUs. So just ignore it.
If tools like mobilemeter and/or Everest say that the current speed is 2Ghz, then it is 2Ghz.

For details, see also here topic,13,-Why-does-my-CPU-only-clock-on-600-or-800-MHz.html

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • Dell Latitude CP M233XT
  • M3438G - BIOS 1.11C


Return to CPU, RAM, fan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests