amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

LI1705 and Ubuntu

Everything around Linux and Unix-like operating systems.

LI1705 and Ubuntu

Postby shakkall86 » Thu Dec 27, 2007 9:39 pm

Can someone please post a IDIOT-FREE, step by step guide how to setup ubuntu (7.10) on amilo li 1705? The display is driving me nuts... i would be very grateful..
shakkall86
 
Posts: 4
Joined: Mon Dec 24, 2007 11:39 am

Postby mikerobertson_uk » Tue Jan 01, 2008 7:56 pm

i second that as have have the same laptop and cant wait to get rid of vista it cripples this poor laptop
mikerobertson_uk
 
Posts: 12
Joined: Wed Oct 24, 2007 2:35 pm

Postby bobribbon » Tue Jan 08, 2008 9:16 am

Try to search the ubuntu fora for they contain lot's of different guides!
If you still can't seem to find a proper answer, respond back here!
This message is a natural product.
Slight variations in spelling and grammar enhance it's individual character and beauty
and should not be considered flaws or defects.
bobribbon
 
Posts: 25
Joined: Tue Jan 08, 2008 12:05 am
Notebook:
  • Li1705

Postby mikerobertson_uk » Tue Jan 08, 2008 9:33 am

ive tried about 4 different ( ubuntu puppy mint etc) and could not get the wireless or the graphics to work.which is a shame as i would like to run Linux.I must
admit i need and idiots guide as compiling divers and the like is abit beyond me,
mikerobertson_uk
 
Posts: 12
Joined: Wed Oct 24, 2007 2:35 pm

Postby mjjzf » Tue Jan 15, 2008 8:21 pm

I have the wireless working perfectly using Wolvix Cub 1.1.0. It uses the Madwifi driver, a package named:
madwifi-0.9.3.1_2.6.21.5-i486-2wlv.
So, it seems that with Madwifi version 0.9.3.1, it plays.
Having used this laptop for a little while, I must say that Vista cripples it slightly less. This is not a good Linux user choice.
I don't have the Unichrome working, I have to use "stretched VESA". And the constant fans are a problem.
mjjzf
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2008 9:09 am
Location: Odense, Denmark / Citizen of the Web

Postby bobribbon » Tue Jan 22, 2008 10:12 am

Still no luck with the display drivers?

You could try to download the openchrome driver from www.openchrome.org

compile it using:
apt-get install build-essential
apt-get build-dep openchrome

./configure
make
make install

change your xorg.conf to use the 'openchrome' driver and it *should* work!
This message is a natural product.
Slight variations in spelling and grammar enhance it's individual character and beauty
and should not be considered flaws or defects.
bobribbon
 
Posts: 25
Joined: Tue Jan 08, 2008 12:05 am
Notebook:
  • Li1705

Postby bobribbon » Tue Jan 22, 2008 10:15 am

@mjjzf:
I disagree that the li1705 is not a good Linux laptop. In my case everything works (with a little tweaking) except the headphone.
The fans can be shut up using acpi however they run with a reason - the temperature.

The only real downside to this laptop - in my opinion - is the battery. Just under 1 hour! :-(
This message is a natural product.
Slight variations in spelling and grammar enhance it's individual character and beauty
and should not be considered flaws or defects.
bobribbon
 
Posts: 25
Joined: Tue Jan 08, 2008 12:05 am
Notebook:
  • Li1705

Postby mjjzf » Thu Feb 07, 2008 8:37 pm

No matter how cold it is, the fans run high, Any pointers on changing their settings?
mjjzf
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2008 9:09 am
Location: Odense, Denmark / Citizen of the Web

Postby bobribbon » Thu Feb 07, 2008 8:49 pm

In order to tackle the fan problem try:
http://www.trustonme.net/didactels/323.html
it is in French however you can figure it out quite easily. It didn't work for me though. None of my sensors are detected :s
This message is a natural product.
Slight variations in spelling and grammar enhance it's individual character and beauty
and should not be considered flaws or defects.
bobribbon
 
Posts: 25
Joined: Tue Jan 08, 2008 12:05 am
Notebook:
  • Li1705

ubuntu did not work at all

Postby rozakia » Sun Feb 10, 2008 5:18 pm

to me ubuntu doesnot work at all. i have given up and installed opensuse. how do i get in the terminal of ubuntu if the screen doesnot work at all. i tried some shortcut command to get into the terminal but i couldnt. im newbie.
rozakia
 
Posts: 13
Joined: Sun Feb 10, 2008 5:01 pm

Re: ubuntu did not work at all

Postby aspettl » Sun Feb 10, 2008 7:10 pm

rozakia wrote:how do i get in the terminal of ubuntu if the screen doesnot work at all. i tried some shortcut command to get into the terminal but i couldnt. im newbie.

Ctrl + Alt + F1 (works by default on every Linux afaik, not only Ubuntu)

Regards
Aaron
User avatar
aspettl
Site Admin
 
Posts: 1347
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Germany
Notebook:
  • Lifebook E8020D

it does not function

Postby rozakia » Sun Feb 10, 2008 7:41 pm

ctrl+alt+f1 does not work. anyway this is not a topic and a forum for it. sorry.
rozakia
 
Posts: 13
Joined: Sun Feb 10, 2008 5:01 pm

Postby mjjzf » Mon Feb 25, 2008 9:09 pm

I get the following off the sensors:
Code: Select all
[morten@espero ~]$ sensors
coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0:      +45.0°C  (crit = +100.0°C) 
mjjzf
 
Posts: 5
Joined: Mon Jan 07, 2008 9:09 am
Location: Odense, Denmark / Citizen of the Web

Postby cdq » Tue Mar 04, 2008 2:06 pm

Hello,

i've post this about making the internal LCD display working correctly at 1280x800, using the standard vesa driver
If you do not need acceleration it may be enough.
topic,962,-FSC-Amilo-Li1705-ubuntu-7-04.html

since this time, i've made a lot of tries (ves, openchrome, via...) and finaly get the best result using the Via official driver

the issue is to get it compile ... their scripts are not very up to date and needs to be tuned regarding the distribution you use.

I got them to comile on opensuse 10.3 and the generated modules are also working well on ubuntu 7.10 (2.6.22.14 for ubuntu and 2.6.22.17 for Opensuse)
If it may help (i never succeed in comiling them under ubuntu) i can post here the modules

This driver is the only one who gives me a good 1024x768 display on my external LCD TV and give me the xv acceleration to turn my amilio li 1705 onto a HTPC

Bye.
cdq
 
Posts: 13
Joined: Thu Aug 23, 2007 10:10 am
Location: Paris, France

Re: LI1705 and Ubuntu

Postby CrazySat » Thu Feb 04, 2010 1:48 pm

Hi all,

according to your experience with Amilo Li1705 and Linux, which distro do you recomend ?
I am using at moment Ubuntu 8.04 LTS but I am trying to improve ...

Thank you.
Best regards
CrazySat
CrazySat
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 04, 2010 12:37 pm
Location: Somewhere around the Earth

Next

Return to Linux / Unix / BSD

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron