amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Problem with XP drivers for Pi 2540

All problems with windows and windows drivers.

Problem with XP drivers for Pi 2540

Postby DeCoy78 » Sat Feb 09, 2008 6:39 pm

I have successfully installed XP on my computer but it seems that drivers aren`t working :(

I only managed to install drivers for ATI Mobility Radeon HD 2400
Still missing audio driver, modem, LAN, WLAN...

I also have a problem with chipset drivers from official FSC site...when I install them USB drives aren`t working anymore, althought they used to work before installation...after chipset drivers, I installed KB888111 and then Realtek audio drivers, and there is still no audio :(

Driver for Motorola modem isn`t working too...when I start it, it says: "The modem driver was pre-installed on your computer. To complete the modem installation, shutsown your computer, insert the modem board to your computer, and then turn the computer back on."

Similar thing happens with the installation of LAN drivers

Help anyone...
Attachments
test.txt
(26 Bytes) Downloaded 1723 times
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby hikaru » Mon Feb 11, 2008 12:43 pm

The official FSC-drivers will not help you when running XP as FSC only supports Vista.

Starting with chipset, you will have to look for a XP-driver for Intel Mobile 965GM/PM Express Chipset.
Maybe another Amilo with XP-support uses this driver or google for it.
It's the same procedure for all the other devices.
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901

Postby Borkar » Fri Feb 15, 2008 10:06 pm

let me help you a little bit with searching the drivers:


Intel® Mobile 965GM/PM Express Chipset:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... age+dc_inf

install SP2 if not already installed.

KB888111: for SP2:
http://tinyurl.com/2wayb3
(pick the right language version)

Realtek ALC883 Audio Codec:
http://tinyurl.com/fls9e

Realtek - RTL8101E:
http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false

Castlenet (Motorola) - ML3054:
http://support.fujitsu-siemens.de/Downl ... 861817C13A

Intel® ICH8M Ultra ATA Storage Controller:
http://tinyurl.com/22dc7y

Intel® PRO/Wireless LAN 3945ABG:
http://tinyurl.com/yqlt39

Intel® - Turbo Memory:
read this: topic,1494,-PCI-Memory-Controller-problem-amilo-Xi2428-with-xp.html

else:
www.google.com



Regards
Borkar
Last edited by Borkar on Sat Feb 16, 2008 2:51 pm, edited 1 time in total.
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Postby DeCoy78 » Sat Feb 16, 2008 1:38 pm

Thanks man for the time you took to find these!

I`ll try them and post the results later...
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby vectorman » Tue Feb 26, 2008 4:37 pm

So? Was it helpful?
Or, did someone find all WinXP drivers for Pi2540?
vectorman
 
Posts: 1
Joined: Tue Feb 26, 2008 4:31 pm

Postby DeCoy78 » Thu Feb 28, 2008 12:53 am

Sorry, I forgot to post my reply...

Unfortunately those drivers that Borkar gave me are not working either:(

I guess the main problem is with the chipset driver from Intel, it does not recognize modem, sound card or LAN card on board my laptop

Well, I have already settled myself with Vista :cry: :(
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby Borkar » Thu Feb 28, 2008 9:23 am

DeCoy78 wrote:I guess the main problem is with the chipset driver from Intel, it does not recognize modem, sound card or LAN card on board my laptop
Well, I am not surprised that the Intel driver package doesnt support your Motorola modem, Realtek LAN card and Realtek Audio Codec ;)


Which drivers are not working?

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Postby DeCoy78 » Thu Feb 28, 2008 11:12 am

Borkar wrote:Well, I am not surprised that the Intel driver package doesnt support your Motorola modem, Realtek LAN card and Realtek Audio Codec ;)


These that you have mentioned...

After the installation of chipset drivers, when I try to install drivers for modem or LAN, Windows says something like that there is no modem on board my computer and I have to plug it in PCI slot :roll: Same goes for LAN...

Everything goes smoothly with the sound driver, but when I restart nothing happens...drivers are installed corectly, but still there is no sound device availbale in Control Panel :?
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby Borkar » Thu Feb 28, 2008 11:45 am

please do a system scan and attach the report file. I will have a look at it.
http://www.amilo-forum.de/topic,21398,- ... n-FSC.html
(sorry, but the thread is currently only available in German. For your information: the scan tool is provided by FSC)

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Postby DeCoy78 » Thu Feb 28, 2008 2:12 pm

Here you go...
Attachments
laptop.rar
(2.8 KiB) Downloaded 917 times
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby Borkar » Thu Feb 28, 2008 6:43 pm

you havent installed KB888111, have you?
http://tinyurl.com/2wayb3
Dont care about the name "Realtek ALC880 Audio Codec". It is a general Windows update that offers HD audio.


Sorry, but you seem to have an Atheros WLAN solution, not Intel. In this case, the Intel driver was, of course, wrong.
You can try thisone
http://support.fujitsu-siemens.de/Downl ... BAA630F06A

It seems that the LAN driver was the right one. Try to install it again.


Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Postby DeCoy78 » Thu Feb 28, 2008 8:08 pm

Borkar wrote:you havent installed KB888111, have you?
http://tinyurl.com/2wayb3
Dont care about the name "Realtek ALC880 Audio Codec". It is a general Windows update that offers HD audio.


Yes I have. In the correct order...chipset-KB888111-Realtek audio driver and I have tried it for several times (installing and deinstalling) but still no audio device recognised :(
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby Borkar » Fri Feb 29, 2008 2:11 am

can you give me a screenshot of the device manager with the system devices expanded?

Regards
Borkar
Last edited by Borkar on Fri Feb 29, 2008 4:17 pm, edited 1 time in total.
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Postby DeCoy78 » Fri Feb 29, 2008 3:14 pm

I`m not quite sure what you ment by "system devices tp extended" so I`m sending these three pics...
Attachments
pic3.JPG
pic1.JPG
pic2.JPG
DeCoy78
 
Posts: 17
Joined: Mon Feb 04, 2008 2:45 pm

Postby Borkar » Fri Feb 29, 2008 4:31 pm

sorry.... :oops: forget about the "tp".

I think there is the problem:
Image


Can you give me the information that can be found in the properties of this entry:
properties - details - Hardware IDs

There should be a string either looking like this
PCI\VEN_8086&DEV_284B&SUBSYS_11071734&REV_03

or like this
ACPI\PNP0A08



Can you give me the harware ID of this
Image
entry as well? Thank you.


Regards
Borkar
Attachments
pic3.JPG
pic2.JPG
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • HP Pavilion dv9000t

Next

Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests