amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

[M1437G] Startup trouble

All kinds of problems or malfunctions without known reason. Also general problems with the notebook as a whole.

[M1437G] Startup trouble

Postby baskabaska » Tue Dec 23, 2008 7:24 am

My Amilo M1437G is acting strange. When I want to start it up, I have to push the power button up to 50 times before it finally starts up. When it finally starts up it runs perfectly though.... Has anyone alse had this annoying problem? What is wrong?
See the video: http://it.youtube.com/watch?v=PsI2XtpPDzY
baskabaska
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:22 am

Re: [M1437G] Startup trouble

Postby hikaru » Tue Dec 23, 2008 11:28 am

You are not the first one who encounters this problem. Most likely the reason for this problem is a bad contact of your power button. This may be due to a corroded or distorted contact. It is reported that it sometimes helps to wiggle the button while pressing it.

To solve your problem permanently you will have to open the case of your notebook and to clean and/or readjust the contact. If you don't want to do this on your own, a computer/TV technican or another electronics craftsman might be able to help you.
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901

Re: [M1437G] Startup trouble

Postby baskabaska » Mon Jan 12, 2009 5:02 pm

Thank you for the answer. ... Do you have the instructions for open the case of notebook.

Bye
baskabaska
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:22 am

Re: [M1437G] Startup trouble

Postby hikaru » Mon Jan 12, 2009 11:16 pm

Sorry, I have no information about opening the case. I even searched the german forum but couldn't find any information.
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901

Re: [M1437G] Startup trouble

Postby baskabaska » Tue Jan 13, 2009 7:58 am

Thanks,

I think the problem isn't power button, because the laptop with only battery startup correctly.

Bye.
baskabaska
 
Posts: 3
Joined: Tue Dec 23, 2008 7:22 am

Re: [M1437G] Startup trouble

Postby hikaru » Tue Jan 13, 2009 9:01 am

This would mean that either your power pack or the power board is defective.
If you can lend a matching power pack (Output: 20V 4.5A) from someone you should test if you still have the same problem.
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901


Return to General problems

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 0 guests

cron