amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Huge problem with amilo xa1526 (Sound driver)

All problems with windows and windows drivers.

Huge problem with amilo xa1526 (Sound driver)

Postby Lineracing » Mon Feb 02, 2009 7:51 pm

Hello, I have tried for days to install the realtek hd audio driver on a xa 1526, and I have tried all kind of trouble shoot guides, and different drives but with no luck. I de-activate the UAA bus driver for HD under "System" in Device manager, and uninstall it, and uninstall and install the realtek driver but it still is no sound. :( In Device Manager, under "sound, video and game controllers" it says "Realtek high defenition audio", but on the logo it is a exclamation mark, and when I open it, it says "Can not load the driver, it may be damaged or do not exist" If I try to update the driver, it wont do it because "It wont update because the software is not better then what allready exist" It is all badly translated from norwegian, so the errors is probably not exactly right.

Pleas help me...!!! :)
Lineracing
 
Posts: 1
Joined: Mon Feb 02, 2009 7:36 pm

Re: Huge problem with amilo xa1526 (Sound driver)

Postby hikaru » Wed Feb 04, 2009 8:05 am

If you installed Windows XP with service pack 2 you will first have to install the MS hotfix kb888111 before you can install the sound driver. If you installed XP with SP3 this should work out of the box but sometimes it doesn't. The only real safe method is to install XP with SP2, apply the hotfix, install the sound driver and at the end install SP3.

If you installed Vista, I can't help you.
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests