amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Screen working in Bios, but no windows load screen

All kinds of problems or malfunctions without known reason. Also general problems with the notebook as a whole.

Screen working in Bios, but no windows load screen

Postby Amilo m1450g » Fri Jan 22, 2010 7:37 pm

Hi

I'm seriously hope someone in her can help me with this issue.
My Amilo m1450g won't start windows xp or boot for windows cd. When i start the computer the bios load screen shows up and i can go into the bios setup menu without any problems. But when the screen should turn to the windows load screen it just stays black. The same happens when i try to boot from the windows xp cd. When i set it to boot from the cd drev, i get a sceen saying "press [esc] to enter boot..." and no matter i press esc or not it just stays black. How do if fix this?
Amilo m1450g
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 22, 2010 7:18 pm

Re: Screen working in Bios, but no windows load screen

Postby aspettl » Sun Jan 24, 2010 12:17 pm

That's really strange.
Did you already try the hardware reset, see FAQ?
If that doesn't help, then I'd recommend to try a Linux live cd, e. g. Ubuntu, just to see if that can start (and display something on the screen).

Regards
Aaron
User avatar
aspettl
Site Admin
 
Posts: 1347
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Germany
Notebook:
  • Samsung NC10
  • Lifebook E8020D

Re: Screen working in Bios, but no windows load screen

Postby hikaru » Mon Jan 25, 2010 9:25 am

Additionally tothe Live-CD test:
Can you boot Windows in safe mode?
User avatar
hikaru
Moderator
 
Posts: 1153
Joined: Thu Oct 25, 2007 9:23 am
Notebook:
  • Amilo Si 1520
  • Desktop
  • Asus EEE 901


Return to General problems

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron