amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Pi 1536 one long beep

Problems with mainboard, BIOS, BIOS update, battery, AC adapter.

Pi 1536 one long beep

Postby kountzero » Sat Mar 13, 2010 11:19 pm

Powered off normaly, next day powers up and just beeps for 2 seconds then all the num, caps etc lock lights flash and it reboots.

I have so far...

1. Reseated ram, cleaned ran slots with iso alc, substituted with known working ram.
2. Ditto above with the gfx card [tested and working in another machine]
3. New CMos battery.
4. Tried crisis recovery with floppy [power on while holding ctrl & home] but unsure if it completed [left it for 10 mins]
5. Swapped out the Core 2 Duo for several other single core's
6. Fresh application of AS5 to both hotspots.


I feel its a crashed bios but cant be sure it recovers correctly as it doesnt reboot on its own.
It was running on the AW 2.06 bios before the bsod/beep. Could the bios reflash failure be down to version numbers?

Edit, this youtube clip shows the exact problem another person is suffering

http://www.youtube.com/watch?v=mYdQQJim ... ure=hp_SLN


Cheers Guys
Last edited by kountzero on Sun Mar 14, 2010 10:37 pm, edited 1 time in total.
kountzero
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 31, 2009 1:32 pm

Re: Pi 1536 one long beep

Postby kountzero » Sun Mar 14, 2010 10:34 pm

After a good hammering of google it seems that the amilo isnt the only version of the Uniwill P53IN that suffers this.
Alienware m5550i -R3's and Rock Pegasus 665's all have the same issue. One person resolved it temporarily with a stripdown and rebuild after doing all the above things i did.
But, It seems to be a cold solder issue as the next day when it was cold the fault reappeared seeming to indicate a break in connection.

Is one 2 second long beep a consistant indicator of a memory issue? Should i be looking in that area of the board for cold joints? or is it possible its a BGA failure of the intel chipset? [past experience of that sort for me was a board that was virtualy dead with just power lights, but who knows]

The fading beep after the initial first one as seen in the video clip seem to be dependant on what bios is flashed.
I had it with the AW 2.06 version but not the FSC. It currently has the Peg 665 2.10 bios which does not make the fading beep sound.

Realy would like to fix this as it is destined to go into my m3438g with an hd3650.
kountzero
 
Posts: 3
Joined: Mon Aug 31, 2009 1:32 pm


Return to Mainboard, BIOS, battery

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron