amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Amilo 1310G: WLAN and LAN Driver Queries Topic is solved

All about LAN/WLAN and Internet.

Amilo 1310G: WLAN and LAN Driver Queries  Topic is solved

Postby Ahmed » Sun Jan 07, 2007 11:35 am

I have a 15 month old Amilo 1310G notebook. I reinstalled Windows XP on the machine. Now I need to load the correct drivers for the LAN and WLAN functionality. What are the names and versions of the drivers that I should use ? I believe this notebook has 802.11b and 802.11g capability. Do I use a RAILINK driver or an ATHEROS driver or should I install both drivers ? ? ? Thanks.
Ahmed
 
Posts: 9
Joined: Sun Jan 07, 2007 5:48 am

Re: Amilo 1310G: WLAN and LAN Driver Queries

Postby ramsoft » Mon Jan 08, 2007 2:01 am

Ahmed wrote:I have a 15 month old Amilo 1310G notebook. I reinstalled Windows XP on the machine. Now I need to load the correct drivers for the LAN and WLAN functionality. What are the names and versions of the drivers that I should use ? I believe this notebook has 802.11b and 802.11g capability. Do I use a RAILINK driver or an ATHEROS driver or should I install both drivers ? ? ? Thanks.


I had to install all over again windows and the drivers, but i downloaded the drivers for ratlink from the site of the brand and not the driver's from fujitsu, what appended was that i had more gain in signal of the wireless. Sorry to say but the Fujitsu Drivers are shit.
ramsoft
 
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:58 am

Postby octagon » Sat Apr 28, 2007 9:04 pm

My Amilo L1310G worked with Atheros with the original Win XP HE. When I switched to XP Pro, nothing could make Atheros work - irritating as it is.
octagon
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 21, 2007 2:12 pm

Postby ramsoft » Sun Apr 29, 2007 10:22 pm

Probly is because the coniguration of the network is diferente ...
What was the error in the instalation of the Atheros ?

First see the maker name in system propeties of the wifi network card
I use a Ralink driver because the brand is ralink
ramsoft
 
Posts: 11
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:58 am

Postby octagon » Mon Apr 30, 2007 8:48 am

Nothing was wrong, that`s the hitch. I just can`t turn the radio on. Push the button and nothing. When I bought it with HE it was ok.
octagon
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 21, 2007 2:12 pm

Postby octagon » Sun May 27, 2007 11:15 am

Just to share experience - the problem was solved by installing Power Manager downloaded from FS site. Then the button started working.
octagon
 
Posts: 4
Joined: Sat Apr 21, 2007 2:12 pm


Return to Networking and Internet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron