amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

Amilo Pi 1356 battery and temperature problem

Problems with mainboard, BIOS, BIOS update, battery, AC adapter.

Amilo Pi 1356 battery and temperature problem

Postby Alatien » Sun Mar 11, 2007 10:50 pm

I have a problem with my battery and temperature.

1. The battery stops charging after reaching 8%. The windows XP sees it as almost empty, but the hardware must see it as full (green diode and no charging).

2. In addition, my fans are operating at full speed. I have checked the temperature (with Speedfan), and it shows that 'Temp1' is 86 C! Now it looks like 'Temp1' is ACPI (Advanced Configuration & Power Interface?).

Does anyone has met with similar problem? Any solutions or suggestions?

Thanks in advance.
Alatien
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 11, 2007 10:44 pm

Postby Alatien » Mon Mar 12, 2007 8:11 am

It seems that restarting the battery few times helped the chip "learn" is size (fixed problem 1). Flashing the BIOS helped with temperature and fan control (fixed problem 2).
Alatien
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 11, 2007 10:44 pm

Postby aspettl » Mon Mar 12, 2007 1:09 pm

Thanks, good to know :-)
Problem 2: Do you know which BIOS version was installed before updating?

Regards
Aaron
User avatar
aspettl
Site Admin
 
Posts: 1347
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Germany
Notebook:
  • Lifebook E8020D

Postby Alatien » Tue Mar 20, 2007 8:18 am

I do not have the exact number of previous BIOS version, but it was the one originaly provided with the instalation CD.

The upgrade was well needed.

Best Regards
Alatien
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 11, 2007 10:44 pm


Return to Mainboard, BIOS, battery

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron