amilo-forum.com

Everything you need to know about Amilo and Lifebook laptops by Fujitsu

[M3438] silent mode Topic is solved

Everything around CPU, RAM or cooling of notebook components.

[M3438] silent mode  Topic is solved

Postby geoliv » Thu Apr 27, 2006 1:15 pm

I HAVE BOUGHT AN AMILO M3438 PENIUM M740 1.73 BEFORE 2MONTHS.WHEN I PRESS THE SILENT MODE BUTTON I SEE THAT THE CPU CORE SPEED SLOWS DOWN IN 797Mhz,BUT THE FAN SPEED DOES NOT SLOW DOWN IT IS ALWAYS ON,CAN SOMEBODY HELP ME! I HAVE UPGRADED DRIVER FROM NVIDIA 84.21 9/3/2006 DOES THIS MATTER AT ALL?
Last edited by aspettl on Thu Apr 27, 2006 1:15 pm, edited 1 time in total.
Reason: Borkar: changed layout of the title
geoliv
 
Posts: 25
Joined: Thu Apr 27, 2006 11:06 am
Location: GREECE
Notebook:
  • M3438G

Postby aspettl » Thu Apr 27, 2006 6:22 pm

Please don't use only capital letters - see forum rules.

Regarding your problem:
The graphics driver can cause such a problem. Try another inf (e.g. the inf file of FSC) and/or the attached registry fix.

Regards
Aaron
Attachments
amilo3438fancontrol.reg
(152 Bytes) Downloaded 577 times
User avatar
aspettl
Site Admin
 
Posts: 1347
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Germany
Notebook:
  • Lifebook E8020D

M3438 SILENT MODE

Postby geoliv » Wed May 03, 2006 12:08 pm

O.k i copied the original inf. from fsc.The fan is working as it was before with the original drivers,not on all the time.But i have a problem with battlefield 2 game.It doesn't run.When i put the inf. from nvidia the game runs but the fan is always on.when fujitsu is gona relase oficial drivers.they seem that they are stacked wih 78.10.Any hand?
geoliv
 
Posts: 25
Joined: Thu Apr 27, 2006 11:06 am
Location: GREECE
Notebook:
  • M3438G

Postby Borkar » Wed May 03, 2006 12:14 pm

Then you try either the registryfix, or you have a look at
topic,24,-nVidia-ATI-driver-installation-hardware-not-compatible.html
There is all information you need.

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • Dell Latitude CP M233XT
  • M3438G - BIOS 1.11C

M3438 SILENT MODE

Postby geoliv » Wed May 03, 2006 12:27 pm

sory not mentioned before.i have tried the registry fix.fan is always on.have i done smth.wrong?
1) installed nvidia 84.10 (from laptop2video.com)
2) copied the original inf. to the installed folder
3) run the reg fix.
geoliv
 
Posts: 25
Joined: Thu Apr 27, 2006 11:06 am
Location: GREECE
Notebook:
  • M3438G

Postby Borkar » Wed May 03, 2006 1:05 pm

extract the driver you want. Delete the original inf file. Copy the FSC inf file into the extraction folder. Install the graphics driver over the device manager (see here http://www.thegamebooks.com/how-to-upda ... s-t80.html ). Don't use the regfix! (<- in this method).

Regards
Borkar
Image ..... It works, if you do it right! ;)
User avatar
Borkar
Moderator
 
Posts: 363
Joined: Sat Mar 25, 2006 3:31 pm
Location: Regensburg, Bayern, Germany
Notebook:
  • Dell Latitude CP M233XT
  • M3438G - BIOS 1.11C

It works

Postby geoliv » Sun Jun 04, 2006 2:54 pm

thank you it works!
geoliv
 
Posts: 25
Joined: Thu Apr 27, 2006 11:06 am
Location: GREECE
Notebook:
  • M3438G


Return to CPU, RAM, fan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron